Mitä Yoga yinful® on?

Yoga Yinful® on rauhallista kehoa ja mieltä rentouttavaa ja palauttavaa yinjoogaa.

Se on yinjoogan asanoita höystettynä hengitys-, meditaatio- ja rentoutustekniikoilla. Tunti sopii lähes kaikille, myös ensikertalaisille. Tuntini ovat vaihtelevia; voivat sisältää mm visualisointia, teeman intuitiokorteilla, kiinalaisen lääketieteen eri vuodenaikojen elementtien mukaisia harjoituksia jne. Yinjoogan asanoissa ollaan useampi minuutti, mutta omaa kehoa kuunnellen. Liikkeissä ei mennä ääriasentoihin vaan 75-80% riittää. Näin saadaan lempeästi ja hellästi joogan kaikki vaikutukset.

Yinjoogassa parasta on se, ettei sinun tarvitse pyrkiä mihinkään, ei kilpailla kenenkään muun tai edes oman itsen kanssa vaan voit kuunnella mitä kehosi ja mielesi haluaa sinulle kertoa. Tunneillani luon turvallisen, levollisen ilmapiirin, jossa voit levähtää ja nauttia olosta - täydellistä vastapainoa nykypäivän kiireelle ja suorittamiselle.

Yinjoogan vaikutukset

Yinjooga edistää terveyttä ja hyvinvointia

KEHO

Yinjoogalla aiheutetaan kehoon painetta, venytystä ja kiertoa. Yinjooga ottaa huomioon jokaisen kehon omat piirteet huomioon. Kehon sidekudokset ovat pehmeän ja pitkäkestoisen rasituksen alaisina mikä kehittää kudosten kestävyyttä ja elastisuutta. Lihakset kiinnittyvät lihaskalvoihin; faskiat yhdistävät kehon rakenteita toisiinsa (rakentuvat mm kollageenista). Nivelten liikkuvuus paranee ja eri asanat voitelevat selkärangan nikamia. Yinjooga aktivoi immuunijärjestelmää ja alentaa siten kehon tulehdustiloja, myöskin ikääntyminen hidastuu. Yinjoogan avulla saadaan vahvat, joustavat nivelet, luut ja sidekudokset. Nesteet pääsevät virtaamaan vapaasti ja uusia ravintoaineita kulkee niveliin asti. Nestekierto ja aineenvaihdunta paranee. Yinjooga ennaltaehkäisee ja parantaa elimistön epätasapainotiloja

MIELI

Vagushermo on parasympaattisen hermoston tärkein hermo. Se on kanava aivoista aina suolistoon ja sisäelimiin saakka ("toiset aivot"). Yinjoogassa parasympaattinen hermosto rauhoittuu ja siten saadaan vaikutusta niin ruuan sulatukseen, verenpaineeseen, sykkeeseen, sokeritasapainoon kuin kivun hallintaankin. Yinjooga laskee stressitasoja ja rauhoittaa mieltä. Näin ollen yinjooga parantaa myös unen laatua. Lisäksi harjoituksiin liittyvät hengitys- ja rentoutusharjoitukset opettavat olemaan ja hengittämään.

SIELU

Yinjoogassa pääset tutustumaan itseesi; kuka minä olen, mitä haluan.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita